четвер, 28.03.2024

Круглий стіл “БІЗНЕС ПІД КОНТРОЛЕМ”, м.Суми, 15.02.2017 року

15 лютого прийнято вважати днем Стрітення. Якщо вірити народним прикметам, цей день є вдалим для починань та нововведень.

Так сталося, що саме 15 лютого 2017 року підприємці звернулися до влади розпочати діалог з малим та середнім бізнесом.

До всеукраїнської акції «Нас дістало!» долучилися Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Нетішин, Тернопіль, Харків, Черкаси, Чернігів та інші українські міста. Організаторам акції вдалось зібрати чимало підприємців, які не хочуть миритися з новими законодавчими правилами для малого та середнього бізнесу.

У Сумах з цього приводу було організовано Круглий стіл “БІЗНЕС ПІД КОНТРОЛЕМ” – чи можливо виконати вимоги законодавства про працю?” Круглий стіл зібрав близько 100 учасників, також в роботі заходу прийняв активну участь народний депутат від Сумщини Олександр Сугоняко. Відбулась гаряча дискусія з обговорення проблем сьогодення малого та середнього бізнесу.

Депутати СМР зобов’язались винести на наступному тижні на сесію СМР проект звернення до ВРУ та інших керівних структур Держави з вимогою прийняти проект ЗУ № 5711, та відкликати проект постанови про перевірки Держпраці, набувший широкого негативного резонансу серед представників бізнесу України.

Також своє звернення оприлюднили підприємці, представники Сумського ГО “АвтоМайдан”, яке теж із підписами буде направлено по всіх інстанціях, а присутній на заході народний депутат Олександр Сугоняко зобов’язався всіляко сприяти тому, аби вимоги резолюції були втілені в життя, а він свого слова завжди дотримується.

Коментаріі:

Светлана Иченская

Сьогодні, 15 лютого у приміщені великого залу Сумської ТПП відбувся круглий стіл " Бізнес під контролем", який зібрав близько 100 учасників, також в роботі заходу прийняв активну участь народний депутат від Сумщини Олександр Сугоняко. Відбулась гаряча дискусію з обговорення проблем сьогодення малого та середнього бізнесу.

Справжній екзамен витримала представниця Сумського обласного управління Держпраці, присутні просто засипали її питаннями, також перед підприємцями тримали екзамен представники інших контролюючих органів, присутні майже одноголосно підтримали проект резолюції з вимогами до ВРУ та КМУ, а також звернулись до місцевих депутатів ( які теж приймали участь в заході) за підтримкою своїх вимог. Депутати СМР зобовязались винесті на наступному тижні на сесію СМР проект звернення до ВРУ та інших керівних структар Держави з вимогою прийняти проект ЗУ № 5711, та відкликати проект постанови про перевірки Держпраці, набувший широкого негативного резонансу серед представників бізнесу України.Також своє звернення оприлюднили підприємці , представники Сумської ГО " АвтоМайдан" , яке теж із підписами буде направлено по всіх інстанціях, а присутній на заході нардеп Олександр Сугоняко зобовязався всіляко сприяти тому, аби вимоги резолюції були втілені в життя, а він свого слова завжди дотримується.

Олександр Сугоняко

Вчора взяв участь у засіданні круглого столу «Бізнес під контролем», що організувала «Коаліція малого і середнього бізнесу Сумщини». Обговорювали вкрай важливе питання для підприємців – контроль за виконанням трудового законодавства, який передбачає захмарні штрафи за його порушення. Так, штраф за відмову підприємця допустити інспектора до перевірки – декілька сотень тисяч гривень, кінець усьому бізнесу. Тому підприємці виступають за заміни у законодавстві, зокрема за прийняття закону №5711, який суттєво знижує розмір штрафів за подібні порушення та проти прийняття постанови КМУ, якою затверджується порядок контролю за дотриманням законодавства про працю. Підтримую вимоги підприємців тож буду голосувати за закон №5711.

Олексій Целік


Бізнес Сумщини хоче працювати чесно, сплачувати податки і при цьому вести нормальний діалог із контролюючими та фіскальними держструктурами.
Сьогодні відбулась об’єктивна розмова на семінарі в конференцзалі Сумської ТПП на вул.Ільінській. Підприємці Середино-Буди, Ямпіля, інших міст та селищ області взяли активну участь у діалозі бізнеса з представниками ГУ обласної ДФС, обласного управління Держпраці (Оксана ЧЕРНИШОВА), Сумського міського ЦНАПу (Алла Стрижова), депутатами Сумської міськради, народним дупутатом А. Сугоняко.

Модератор палкої майже 3-х годинної дискусії керівник обласної ГО "Спілка підприємців, орендарів та власників Сумської області" Світлана ІЧЕНСЬКА дала можливість кожному представнику бізнеса достучатись із наболілими питаннями до представників ДФС, Інспекції праці та інших структур.
Володимир САЗОНОВ проаналізував проект постанови КМУ "деякі питання реалізації ст. 259 Кодексу законів про працю України та ст. 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".
Голова ГО "Молодь та підприємництво" Богдан МОСУНОВ доповів про проект Закону України № 5711 та неспівставність штрафів.
Звісно новина потребує більш докладної інформативної складової, та повідомлю, що депутати Сумської міської ради зараз більше відчувають проблеми підприємців, аніж нинішні кабінет міністрів та Верховна рада. Тому принята відповідне звернення підприємців Сумщини до Кабінету міністрів, до Верховної ради.
PS.  Можна уявити, що зробили би сьогодні присутні підприємці Сумщини демагогу - брехуну Гройсману, як би він тут з’явився?

Резолюція круглого столу

"БІЗНЕС ПІД КОНТРОЛЕМ"

15.02.2017

Учасники круглого столу в ході широкої та гарячої дискусії обговорили  проект постанови КМУ «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та питання неспівставних штрафних санкцій для підприємців.

Для запобігання негативних наслідків для малого та середнього бізнесу та збереження цього сектору економіки, як бюджетоутворюючої галузі для економіки на регіональному та національному рівні, учасники круглого столу вимагають від Президента України, Кабінету Міністрів України, депутатів Верховної Ради України:

  1. ПІДТРИМАТИ законопроект № 5711  народного депутата Оксани Продан, який суттєво знижує штрафи для підприємців
  2. НЕ ДОПУСТИТИ прийняття проекту постанови  КМУ «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», як такий, що не відповідає Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та порушує конституційні права.

Управлінню державної праці в Сумській області:

  1. ЗАБЕЗПЕЧИТИ проведення семінарів для підприємців (не менш 2 разів на місяць) з метою роз’яснення положень законодавства про працю.

Міським головам та депутатам міських рад Сумської області:

  1. ЗВЕРНУТИСЯ до Президента України, Кабінету Міністрів України, депутатів Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту 5711 та недопущення прийняття проекту постанови КМУ «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

ПІДТРИМАЮ РЕЗОЛЮЦІЮ!

_________________________________________                     ___________

ПІБ, організація                                                                            Підпис

 

 

 

Джерело

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт