четвер, 28.03.2024

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)", розроблений Мінекономрозвитку України (станом на 15.01.18)

 

Проект

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від                     2018 р.       №

Київ

Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)

Відповідно до пункту 14.19 статті 14 Закону України “Про платіжні системи та переказ коштів в Україні” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж товарів (надання послуг), включаючи товари (послуги), реалізація яких здійснюється дистанційним способом (далі – суб’єкти господарювання), зобов’язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів за допомогою платіжних пристроїв та/або сервісів:

до 1 липня 2018 р. – суб’єкти господарювання – платники податку на загальній системі оподаткування, а також суб’єкти господарювання – платники єдиного податку четвертої групи;

до 1 січня 2019 р. – суб’єкти господарювання – платники єдиного податку другої і третьої груп з торговельною площею понад 20 кв. метрів, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що мають статус міста;

до 1 липня 2019 р. – суб’єкти господарювання – платники єдиного податку другої і третьої груп з торговельною площею до 20 кв. метрів, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що мають статус міста, та суб’єкти господарювання – платники єдиного податку другої і третьої груп, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах, що не мають статусу міста;

до 1 січня 2020 р. – суб’єкти господарювання – платники єдиного податку першої групи.

2. Суб’єкти господарювання зобов’язані здійснювати розрахунки за продані товари (надані послуги) понад встановлену Національним банком граничну суму розрахунків готівкою для фізичних осіб виключно у безготівковій формі.

3. Суб’єкт господарювання має право використовувати платіжний пристрій для приймання електронних платіжних засобів спільно з іншими суб’єктами господарювання за умови забезпечення кожним суб’єктом господарювання окремого обліку своїх операцій.

4. Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо здійснення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів здійснює Державна фіскальна служба.

Контроль за забезпеченням захисту прав держателів електронних платіжних засобів на здійснення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів здійснює Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

5. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади протягом трьох місяців з дня набрання чинності цією постановою привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

6. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2010 р. № 878 “Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів” (Офіційний вісник України, 2010 р., № 74, ст. 2622).

 

Прем’єр-міністр України                                                                   В. ГРОЙСМАН

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт