п'ятниця, 29.03.2024

Державна податкова служба України роз'яснила чи може ФОП використовувати кошти з підприємницького розрахункового рахунку для власних потреб

6 лютого 2020 року Державна податкова служба України на Загальнодоступному інформаційно-довідкому ресурсі ДПС у категорії 104.11 "Оподаткування доходів, які не пов'язані з підприємницькою діяльністю" надала відповідь на питання "Чи має право ФОП використовувати кошти з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, для власних потреб?"

Відповідь

Коротка: Фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством.

Повна: Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV із змінами та доповненнями (далі – ГКУ), підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.      Водночас ст. 44 ГКУ визначено, що підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.      Враховуючи викладене, фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством.

ВІДПОВІДЬ ДПС

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт