четвер, 28.03.2024

Дискусія на тему: "Чому бізнес боїться перевірок?" 29.03.2017 року

29 березня 2017 року в Українському кризовому медіа-центрі відбулась дискусія на тему: "Чому бізнес боїться перевірок?", у якій від ГО "Фортеця" взяли участь Світлана Іченська, Ольга Ракова, Дмитро Видолоб, Олександр Пліва.

В якості доповідачів у дискусії взяли участь: народний депутат України Оксана Продан, Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та експерт Програми USAID "Лідерство в економічному врядуванні" Любомир Чорній.

В ході дискусії обговорили питання мораторію на перевірки МСБ, інструменти захисту власних прав підприємцями, проблему дублювання контролюючих функцій державними інспекціями та органами місцевого самоврядування та, що надалі відбуватиметься із системою державного нагляду.

Ольга Ракова у своєму виступі запропонувала Голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі спільно опрацювати, підготовлений Черкаською міською профспілковою організацією Черкаської обласної профспілки "Солідарність", типовий трудовий договір, який відповідно до вимог трудового законодавства має бути оформлено кожним роботодавцем з найманим працівником, та дана пропозиція була підтримана Головою Держпраці.

Оксана Продан актцентувала увагу Голови Держпраці щодо необхідності ініціювання Службою змін до постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про Державну службу України з питань праці" від 11.02.2015 року № 96, з метою приведення її у відповідність до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт