четвер, 28.03.2024

Відповідь Депутатської фракції політичної партії "УДАР Віталія Кличка" у Київській міській раді щодо розгляду звернення з питань розміщення та функціонування ТС

 

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПУТАТСЬКА ФРАКЦІЯ

Політичної партії «УДАР (Український Демократичний

Альянс за Реформи) Віталія Кличка»

(«УДАР Віталія Кличка»)


Депутатською фракцією Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» у Київраді розглянуто Ваше звернення від 22.01.13 з приводу ситуації,-яка існує в місті Києві щодо розміщення та функціонування тимчасових споруд (малих архітектурних форм).

З приводу порушених у Вашому зверненні питань слід зазначити наступне.

Питання щодо встановлення у 2013 році мораторію на розміщення нових тимчасових споруд є досить спірним. Зауважуємо, що у відповідності до частини другої статті 26 Господарського кодексу України органам державної влади і органам місцевого самоврядування, що регулюють відносини у сфері господарювання, забороняється приймати акти або вчиняти дії, що визначають привілейоване становище суб'єктів господарювання тієї чи іншої форми власності, або ставлять у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання чи іншим способом порушують правила конкуренції.

Щодо процедури видачі довідок (договорів про сплату пайової участі) слід зазначити, що дане питання регулюється рішенням Київської міської ради від 24.02.11 № 56/5443 «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі в утриманні об'єктів благоустрою м. Києва та внесення змін до деяких рішень Київської міської ради» та іншими рішеннями Київської міської ради. Порушене Вами питання доцільно вирішувати шляхом внесення змін до даного рішення, ініціатива щодо яких може виходити від очолюваної Вами громадської організації, оскільки за статтею 6 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», зокрема, громадяни, суб'єкти господарювання, їх об'єднання мають право подавати до регуляторних органів пропозиції про необхідність підготовки проектів регуляторних актів, а також про необхідність їх перегляду.

Питання проведення інвентаризації тимчасових споруд у даній ситуації є дійсно нагальним і необхідним. На думку депутатської фракції питання розміщення тимчасових споруд не може постійно дорегульовуватися окремими рішеннями Київради на кшталт підготовленого виконавчим органом Київради (Київською міською державною адміністрацією) проекту рішення Київської міської ради «Про деякі питання розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у м. Києві», який був предметом розгляду пленарного засідання сесії Київської міської ради 21.02.13 і який депутатська фракція Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Київраді та депутатський корпус не підтримали.

В цілому порушені у Вашому зверненні питання повинні врегульовуватися відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», стаття 22 якого передбачає комплексний благоустрій, тобто Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд. Така форма регулювання даного питання дійсно спрощуватиме отримання суб'єктами підприємницької діяльності дозвільних документів, оскільки необхідні погодження, визначення певних умов і обмежень у розміщенні тимчасових споруд, отримання яких на сьогодні покладається на суб'єктів підприємницької діяльності, міститиме в собі комплексна схема, про що неодноразового наголошувала депутатська фракція.

Наразі, за результатами розгляду вказаного проекту рішення заступником міського голови - секретарем Київської міської ради відповідно до розпорядження від 22.01.13 № 22 створено робочу групу Київради з питань опрацювання проекту рішення Київради «Про деякі питання розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності у м. Києві». Головою робочої групи обрано депутата Київської міської ради Філіпова В.В. Депутатську фракцію Політичної Партії «УДАР Віталія Кличка» у Київраді у даній робочій групі представлятиме депутат Київської міської ради Жуков В.А.

За таких обставин, усі пропозиції очолюваної Вами громадської організації до вказаного проекту рішення пропонуємо направляти до зазначеної робочої групи.

 

З повагою

Керівник апарату                       В. Бондаренко


 

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт