п'ятниця, 29.03.2024

Щодо створення Громадської ради при Держсанепідслужбі України

Шановні колеги!

 


Згідно Постанові КМУ від 03.11.2010 №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» з лютого місяця 2011р. ініціативною групою було направлено більше 12 звернень з проханням створити вкрай необхідну Громадську раду при Держсанепідслужбі України. Всупереч ЗУ «Про звернення громадян», всуперечроз’ясненням Міністерства юстицій України щодо обов’язкової участі громадськості у подоланні корупції (повний текст http://www.spsp.com.ua/news/rozyasnennya-m%D1%96nyustu-vid-26082011) до19.09.2011р. не було надано жодної відповіді ні від Держсанепідслужби, ні від МОЗ, ні від Генеральної прокуратури, КабМіну, ні від Адміністрації Президента України.
Одак, в вересні 2011р. в газеті «Ваше здоров’я»  №35 від 16 вересня 2011р. опубліковано повідомлення про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів Громадської ради при Державній санітарно-епідеміологічній службі України.  В ініціативну групу входять держслужбовці СЕС України та ГО «Асоціація працівників санітарно-епідеміологічної служби України» (тобто чиновники, та чиновники, що об’єдналися в громадські організації). Виходить, що ГР створює держслужбовець Пономеренко А.М. – от Вам і громадскість!
Шановні колеги,  об’єднання зусильдопоможе кожному вирішити наболівні питання в області санітарно-епідемічного нагляду та допоможе підвищити рівень санітарно-епідеміологічного благополуччя країни в цілому.
Пропоную Вам всім приєднатися до створення Громадської ради при ДержСЕС України та провести круглий стіл з зацікавленими сторонами, запросити Голову комісії ВРУ по охороні здровов’я Бахтеєву Т.Д., заступника директора департамента інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КабМіну, Головного державного санітарного лікаря України Пономаренко А.М., представників науки та інших зацікавлених осіб.Темойкруглого столу буде«Створення громадської ради при Держсанепідслужбі України» чи «Участь громадскості в питаннях санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України».Про дату та час засідання буде інформовано заздалегідь.
В даний час, а саме в неділю поступив дзвінок від колег про те, що Державні санітарні лікарі через профспілки вже працюють над тим, щоб серед своїх структур зібрати однодумців (з кожної області по 10 чоловік) та проголосувати за того, кого їм скажуть…
Для ознайомлення з повним обсягом інформації і прийняття Вашого рішення про участь в подальшій роботі на сайті вивішені важливі документи (Протокол апаратної наради МОЗ АРК, звіти Комісії по сан-епідблагополуччю населення ГР при МОЗ України, Наказ про створення Міжвідомчої робочої групи №113, Протокол  Міжвідомчої робочої групи та повні тексти звернень щодо створення ГР при ДержСЕС України). 
Для ознайомлення з повним обсягом інформації і прийняття Вашого рішення про участь в подальшій роботі на сайті вивішені важливі документи:
- Протокол апаратної наради МОЗ АРК http://www.spsp.com.ua/news/protokol-apparatnogo-soveshchaniya-mz-ar-krym;
- звіти Комісії по сан-епідблагополуччю населення ГР при МОЗ України http://www.spsp.com.ua/article/zv%D1%96t-po-robot%D1%96-kom%D1%96s%D1%96%D1%97-po-san-ep%D1%96d-blagopoluchchyu-naselennya
- Наказ про створення Міжвідомчої робочої групи №113, Протокол  Міжвідомчої робочої групи http://www.spsp.com.ua/article/m%D1%96zhv%D1%96domcha-robocha-grupa-z-p%D1%96dgotovki-normativno-%E2%80%93-pravovikh-akt%D1%96v-shchodo-zakhod%D1%96v-ta-um-0
- Повні тексти звернень щодо створення ГР при ДержСЕС України http://www.spsp.com.ua/article/golov%D1%96-derzhsanep%D1%96dsluzhb%D1%96-ukra%D1%97ni-postanovi-kabm%D1%96nu-ne-ukaz). 

З повагою,
Відповідальний за підготовку
установчих зборів по створенню
Громадської ради при Держсанепідслужбі України
з боку громадськості,
Кріводонов С.В.

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт