п'ятниця, 29.03.2024

В. Наліжитий щодо порушення авторських прав

Доброго дня.

Мене звати Наліжитий Володимир. Я приватний підприємець. Вид моєї діяльності - видавництво та розповсюдження компакт-дисків.

За весь час діяльності (з 2004 року) моїм невеликим підприємством було створено та випущено в світ більше п'ятдесяти позицій компакт-дисків для дітей різного віку - від наймолодших до випускників шкіл, від «Колисанок» до «Зовнішнього незалежного оцінювання».

Причиною написання цього листа є те, що недавно я дізнався про факт піратства щодо мого видавництва. Виявляється на книжковому ринку «Петрівка», в столиці нашої батьківщини місті-герої Києві, успішно продаються не просто компакт-диски з моїми розробками, а цілі збірки моїх навчальних програм - 33 в 1; за ціною звісно одного.

Мало того, державне підприємство «Інтелзахист» видало їм захисний голографічний елемент, так звану ліцензійну марочку. На моє звернення в «Інтелзахист» з проханням надати інформацію про піратів котрим вони так люб'язно видали ці марочки (не можу збагнути на якого біса взагалі ті марочки потрібні), мені відповіли відмовою. Мовляв інформація конфіденційна, реєстр одержувачів контрольних марок закритий, тощо. Звертайтеся в суд. Відверто кажучи я навіть в суд не маю на кого подати. Хіба що на державу, яка охороняє піратів. Кажу це цілком серйозно.

Один наш тернопільський телеканал погодився зробити програму про нашу проблему (хоча ця проблема не тільки наша, а загальнонаціональна, загальнодержавна -  http://www.intb.te.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1567:hot-line&catid=46:2010-03-02-09-07-01&Itemid=123 - «Порушені авторські права» (10 червня 2011 року). З цього нічого нормального не вийшло.

В кінцевому варіанті вині не прості люди, котрі не знають (їм і не потрібно знати), що вони купують піратську продукцію, а держава, котра створила всі умови щоб красти, при цьому гарантуючи злодіям повну безвідповідальність.

Потрібно щось змінювати, бо ця країна розвалиться як і Сомалі.

Дуже часто я чую по телебаченню, що в нас в Україні не знімають кіно. Ми зробили п’ять дитячих мультфільмів які продаємо на тих самих злощасних компакт-диска, один з них демонстрував цей же телеканал. Але робити щось в цій країні чесно, просто неможливо.

З повагою Володимир

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт