п'ятниця, 29.03.2024

Звіт Асоціації Хмельницьких ринків про зустріч з народними депутатами України Мандзієм С.В. та Стефанчуком М.О.

15 лютого 2023 р., в середу, об 11.00 в приміщенні адміністрації ТОВ "Автотехкультсервіс" згідно попередньої домовленості відбулась робоча зустріч членів Правління Асоціації, а також представників її активу з народними депутатами України від провладної партії та фракції у Верховній Раді України, які представляють Хмельниччину та м. Хмельницькій в Законодавчому органі країні, МАНДЗІЄМ Сергієм Володимировичем (він є і членом нашої Асоціації з травня 2011 р.) та СТЕФАНЧУКОМ Миколою Олексійовичем.

Під час зустрічі - наради з актуальних проблемних питань діяльності як речових ринків м. Хмельницького, ФОПів зокрема, так і мікро- та малого підприємництва в регіоні та в країні в цілому, було обговорено низку питань, за підсумками чого було прийнято низку спільних рішень для здійснення актуальних важливих дій, а саме;

1. Прийнято спільне рішення про відкриття на території речових ринків м. Хмельницького в приміщенні адміністрації ринку ТОВ "Автотехкультсервіс" постійно діючих громадських приймалень народних депутатів України Мандзія С. В. та Стефанчука М. О. - задля здійснення офіційного прийому народними депутатами України, їх помічниками СПД, які працюють на ринках, керівників, працівників ринків, а також відвідувачів ринків по середах один раз на місяць (от же, здійснення прийому народними депутатами України будуть здійснюватись того або іншого народного депутата України двічі на місяць).

2. Враховуючи прагнення посадовців Міністерства фінансів України за підтримки голови Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики України Данила Гетьманцева напрацювати відповідні зміни до норм діючого Закону України №2120- ІХ від 15.03.2022 р., яким за пропозицією Президента України були внесені відповідні зміни та доповнення в частині значного спрощення ведення підприємницької діяльності в Україні під час війни та дії воєнного стану в частині скасування дії чинної норми, що була прийнята на час дії воєнного стану, щодо застосування ставки 2% з обігу для СПД, які здійснюють свою діяльність на ІІІ-й групі спрощеної системи оподаткування та звітності з обігом до 20 млн. грн. і повернення до норм, які діяли до початку війни (3% - з обігу при роботі з ПДВ та 5% - з обігу при роботі без ПДВ, та повернення до попередніх обсягів обігу), відновлення обов'язкового застосування РРО/ПРРО для СПД, які працюють на ІІ-й групі спрощеної системи оподаткування і звітності з відповідним відновленням здійснення перевірок контролюючими органами (зокрема, ДПС України) з відновленням застосування передбачених законодавством штрафних санкцій до СПД у разі порушень використання РРО/ПРРО з 01 липня 2023 р., наша Асоціація надала відповідні листи - клопотання на адресу народних депутатів України з відповідною аргументацією щодо недоцільності під час дії воєнного стану та ведення активних воєнних дій скасування чинних зазначених норм, які визначені ЗУ №2120-ІХ від 15.03.2022 р., з поверненням до дії норм, які діяли перед початком війни (тексти листів-звернень дивіться в файлах).

Зазначені листи - клопотання знайшли підтримку та розуміння у народних депутатів України Мандзія С. В. та Стефанчука М. О. і вони, у разі появи за ініціативи голови профільного Комітету ВРУ Д. Гетьманцева відповідного законопроекту, докладуть спільно з іншими колегами - народними депутатами необхідних зусиль, щоб пропозиції та ініціативи народного депутата України голови профільного Комітету ВРУ Д. Гетьманцева у вигляді відповідного законопроекту не знайшли відповідної підтримки. Зазначене питання вже стоїть на контролі народних депутатів України.

3. Під час робочої зустрічі - наради було також обговорено питання щодо запровадження відповідних певних дій, заходів з підключенням ПрАТ "Укрзалізниці" щодо поступового вирішення за підтримки народних депутатів України, міської влади питання щодо позитивного вирішення багаторічного проблемного питання водовідведення з території ринків під залізничним насипом в р. Плоска, проведення комплексу робіт по очистці р. Плоскої, встановлення водоскидних колекторів біля л. Південний Буг, що зможе принципово вирішити проблему як водовідведення з ринків, так і їх підтоплення. Асоціація спільно з нашим колегою - депутатом Хмельницької міської ради Василишиним О. П. готуватиме на адресу н. д. У. Стефанчука М. О. відповідного листа - звернення.

4. Під час зустрічі - наради також було піднято важливе та актуальне питання якості надання послуг щодо забезпечення ринків електроенергією ПрАТ "Хмельницькобленерго" в частині якості обслуговування ними відповідних зношених електромереж та трансформаторних підстанцій, які знаходяться на їх балансі та обслуговуванні. З даного питання було обговорено та прийнято відповідне рішення про підготовку та надання відповідного листа - клопотання з боку Асоціації на адресу н. д. України Стефанчука М. О., з яким він вже особисто безпосередньо звернеться до "Хмельницькобленерго" з метою предметного вивчення реального стану справ та шляхів позитивного вирішення цього болючого проблемного питання.

Про узгоджений з народними депутатами України графік роботи їх громадських приймалень на території речових ринків буде Вас поінформовано додатково.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

З повагою,

голова  Асоціації                                                                  Гуменюк А.І.

виконавчий директор Асоціації                                                       Сніховський О.О.

ЗВЕРНЕННЯ ГО "АСОЦІАЦІЯ ХМЕЛЬНИЦЬКИХ РИНКІВ" ДО МАНДЗІЯ С.В.

ЗВЕРНЕННЯ ГО "АСОЦІАЦІЯ ХМЕЛЬНИЦЬКИХ РИНКІВ" ДО СТЕФАНЧУКА М.О.

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт