четвер, 28.03.2024

Єдиний соціальний внесок – пенсія сьогоднішнього пенсіонера або соціальна допомога для майбутнього

Вкотре піднімається тема сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) особами, що беруть участь в обов’язковому загальнодержавному пенсійному страхуванню. За найманих працівників ЄСВ сплачують роботодавці. Сума єдиного внеску за себе визначається підприємцем самостійно. У той же час, ЄСВ не може бути меншим від мінімального страхового внеску (МСВ). Це передбачено п. 3 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ. Тому для приватного підприємця ЄСВ визначено у розмірі мінімальної зарплати, помноженої на 34,7% (п. 5 ч. 1 ст.1 та ч. 11 ст. 8 Закону).

Проблем зі сплатою ЄСВ із заробітної плати найманих працівників не виникає, тому що тут працює стандартна схема: фонд оплати праці із відповідними нарахуваннями та утриманнями. При цьому, Ви можете не видати вчасно заробітну плату найманому працівникові, але податок на дохід фізичної особи і ЄСВ, будьте добрі, сплатіть у терміни визначені законодавством.

Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду в м. Чернівцях Тетяна Джуравець на засіданні міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати зазначила, «..що в лютому суттєво збільшилась заборгованість по єдиному соціальному внеску приватних підприємців».

Це не дивно, адже для приватних підприємців встановили поквартальну оплату. Згідно п.п. 4.6.2 Інструкції, затвердженої постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р. № 21-5 (у редакції постанови ПФУ від 19.12.2012 р. № 25-1), платник єдиного податку може щомісяця до 20 числа перераховувати авансові платежі. Однак, тепер це — справа суто добровільна. Дані платежі, якщо вони мали місце, враховуються при проведенні остаточного розрахунку за квартал.

Відтак є сподівання, що вже у квітні надходження до пенсійного фонду збільшаться. Посприяють цьому і штрафні санкції та пеня за несвоєчасну сплату за минулий 2012 рік.

В процесі господарської діяльності головне, щоб загальнодержавні та місцеві податки і внески сплачувалися вчасно. Звичайно, можна затримати перерахування податку і внеску на відповідні рахунки, але штрафні санкції і пеня, в цьому випадку, Вам гарантовані. Інтереси держави охороняються ЗАКОНОМ. А от інтереси суб’єктів господарської діяльності не дуже. За наявності документів, що підтверджують факт отримання послуги держустановою, така технічна структура, як казначейська установа, елементарно затримує платежі і Ви змушені будете приймати рішення: сплачувати податки, нараховані на заробітну плату працівників, щоб уникнути пені і штрафів чи звертатися до суду, щоб отримати кредиторську заборгованість із пенею у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України від суми заборгованості за кожен день просрочки.

До введення в дію Податкового кодексу єдиний податок, що сплачували підприємці, розподілявся наступним чином:

до місцевого бюджету - 43 %.;

до Пенсійного фонду України - 42 %;
на обов'язкове  соціальне  страхування - 15 % (у тому
числі до   Державного   фонду   сприяння  зайнятості  населення  - 4 %).

Тобто, коли підприємець сплачував максимальну ставку єдиного податку в розмірі 200 грн., із них 84 грн. отримував Пенсійний фонд. Правда, пізніше, підприємців зобов’язали доплачувати в Пенсійний фонд різницю до розміру мінімального страхового пенсійного внеску.

З 01 січня 2012 року, із набуттям чинності норм Податкового кодексу в частині застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, підприємців розбили на категорії і встановили ставки єдиного податку в розмірі від 2 до 20% від  мінімальної заробітної плати (МЗП) діючої станом на 01 січня податкового року (1147,00 грн.). В дійсності ж ставки єдиного податку міськими радами були затверджені в розмірі від 10 до 20%, що в грошовому еквіваленті становить від 114,70 грн. до 229,40 грн.

При цьому, єдиний податок, що сплачується фізичними особами - підприємцями вже в повному обсязі зараховується до місцевого бюджету. Дохідна частина бюджету від сплати єдиного податку підприємцями збільшилася майже втричі: було 86 грн. – стало 229 грн.

Але пенсійний фонд не втратив своїх надходжень, спростилося адміністрування ЄСВ. Єдиний соціальний внесок 100-відсотково зараховується до Пенсійного фонду. Правда, підприємець позбувся захисту у фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Відзначаю, що підприємець може обрати добровільне соціальне страхування. При цьому розмір внеску буде вже не іншим: - пенсійне обов’язкове  (34,7) плюс страхування (1,9%) у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності — сумарно 36,6% мінімальної зарплати.

Як бачимо, підприємець завжди має добровільно примусовий вибір щодо участі у системи пенсійного страхування.

 

Ігор Кухарчук

Голова правління Чернівецького міського Центру

захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт