п'ятниця, 29.03.2024

«Штрафбати» напередовій АТО мають бути укомплектовані насамперед корупціонерами та порушниками законів України - міліціонерами та іншими чиновниками

Шановні підприємці!

До Союзу ювелірів України находять повідомлення про протиправні або сумнівні дії правоохоронців, які проводятьсумнівні перевірки діяльності суб`єктів господарювання.

Цитуємо повідомлення, яке надійшло президенту Союзу ювелірів України Д.В. Видолобу на його аккаунт в мережі Facebook:

«Сьогодні силовики проводили одразу декілька обшуків на ювелірних компаніях столиці. Формально - санкція суду на обшук є. Санкція на обшук видана прокурору Подільського району К. Самого прокурора на обшуку немає.

- А де він, Ваш прокурор? (питаю)

- Так одночасно **надцять обшуків проводиться. Він же не може бути скрізь - кажуть мєнти.

- Добре, а доручення на проведення слідчих дій у вас є?

Слідчий показує папірець - підписаний прокурором (фотографувати забороняє). Написано – «доручити провести обшук в ювелірному магазині ментам із Подільського РВ»

Питаю у дєлєгації міліціонерів (понаїхало підполковників, майорів) - а Ви хто і звідки?

Відповідь: ГУБОЗ міста Києва, СВ Міністерства МВС і т.д.

Питання: А де Ваші повноваження?))) – А в отвєт - тішина!

На АТО гроші збирають?»

Союз ювелірів України вважає, що будь-яке незаконне або навіть сумнівне втручання правоохоронних та контролюючих органів у діяльність суб`єктів господарювання є неприпустимим. Відповідальність за такі дії повинна бути зараз набагато суворішою, ніж у мирний час.

Переконані, що міліціонер або інший державний службовець повинен за свої протиправні або сумнівні щодо законності дії відповідати своїми особистими ризиками для життя та здоров`я. Інакше кажучи, міліціонер або чиновник, який провів незаконні або сумнівні дії щодо суб`єкта господарювання, повинен понести справедливу відповідальність у вигляді примусового відправлення його військовослужбовцем до першої лінії оборони в зоні АТО, до так званого «штрафбату» на передовій, зі збереженням посадового окладу державного службовця на посаді, яку він займав до примусового призову до війська. Логіка проста – якщо міліціонер або чиновник допустив перевірку суб`єкта господарювання за сумнівними підставами, значить, він має сумніватися і в тому, що він покладе своє особисте життя за цілісність і незалежність України.

Союз ювелірів України буде ініціювати перед Президентом України П.О. Порошенком, Кабінетом Міністрів України, Міністерством внутрішніх справ України, Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України запровадження саме такої санкції за порушення міліціонерами та іншими державними службовцями – службовими особами контролюючих органів та органів державного нагляду (контролю) під час проведення перевірок суб`єктів господарювання, як примусове направлення на передову в зоні АТО.

Закликаємо всіх партнерів, усі дружні громадські спілки підприємців долучитися до ініціативи щодо запровадження відповідальності шляхом примусового направлення в якості військовослужбовця спеціального загону передової лінії оборони зони АТО, зі збереженням посадового окладу, міліціонерів та державних службовців, за незаконне або на сумнівних підставах втручання в діяльність суб`єктів господарювання, незаконне або на сумнівних підставах проведення перевірок.

Зповагою,

президент Союзу ювелірів України               Д.В. Видолоб

генеральний директор Союзу ювелірів України        Е.Р.Джумажанов

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт