п'ятниця, 29.03.2024

Звернення до Голови Державної реєстраційної служби України щодо усунення поточних технічних бар’єрів у сфері електронної державної реєстрації

Голові

Державної реєстраційної

служби України

Г.В. ОНИЩЕНКО

Шановна Ганно Володимирівно!

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» від 15.04.2014 року №1206-VII передбачається скасування плати за проведення державної реєстрації юридичними особами та фізичними особами-підприємцями. Таким чином, з листопада 2014 року у осіб при реєстрації не буде обов’язку додавати розрахункові документи, які підтверджують сплату реєстраційного збору.

Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.2003 року №755-ІV передбачено можливість подання електронних документів для реєстрації суб’єкта господарської діяльності.

Порядок подання електронних документів державному реєстратору юридичними особами та фізичними особами – підприємцями, регламентується Наказом Міністерства юстиції України «Про затвердження Порядку подання та обігу електронних документів державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» №2010/5 від 19.08.2011 року.

В п. 2.1. Порядку визначено, що заповнення реєстраційної картки та подання електронних документів здійснюються за допомогою Реєстраційного порталу. Однак, на даний час здійснення онлайн-реєстрації є неможливим через технічні обмеження, а саме:

1.  Не працює електронна оплата реєстраційного збору.

2. Сканокопії розрахункових документів з відділень банку Державним реєстратором не приймається, хоча такий пункт є в розділі «Документи», і є обов’язковим. Таким чином стає неможливим проведення електронних оплат, що не дозволяє підприємцям реєструватись через електронну форму.

Враховуючи вищезазначене, прошу Вас надати роз’яснення з наступних питань:

1. Які заходи здійснюються Державною реєстраційною службою України для усунення поточних технічних бар’єрів у сфері електронної державної реєстрації?

2. Які заходи здійснюються для реалізації положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» від 15.04.2014 року №1206-VII, для ліквідації юридичних та технічних бар’єрів в подальшому , зокрема чи передбачається виключення вимог щодо надання платіжних документів з сторінки Реєстраційного порталу в розділі «Документи» та виключення розділу «Відомості щодо оплати»?

 

З повагою,

Виконавчий директор

Всеукраїнського об’єднання малого

та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»                                      Андрій МАНЖЕЛІЙ

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт