п'ятниця, 29.03.2024

Звернення до Премєр-міністра України Азарова М.Я. щодо необхідності відхилення проекту Постанови КМУ "Про затвердження Програми розвитку внутрішньої торгівлі України на період до 2016 року"

 

Прем’єр-міністру України

М.Я. АЗАРОВУ

 

Шановний Миколо Яновичу!

Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» опрацювало проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Програми розвитку внутрішньої торгівлі України на період до 2016 року», розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та розміщений на сайті Міністерства для обговорення, і звертає Вашу увагу на наступне.

Зазначена Програма передбачає обмеження у застосуванні спрощеної системи оподаткування, додаткову звітність для підприємців, нові вимоги до різних видів торгівлі, а також заходи, які містять корупційну складову.

Ця Програма не вирішує існуючих проблем підприємців, а, у разі її схвалення, створить додаткові бюрократичні перешкоди для ведення бізнесу.

Серед іншого, заходами Програми передбачається:

- додаткова звітність юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування;

- встановлення вимог щодо обов’язкової наявності офісного приміщення для магазинів Інтернет-торгівлі, хоча підприємці мають право працювати за місцем своєї реєстрації;

- визначення основних засад торгівлі на ринках, які вже визначені Правилами торгівлі на ринках, затвердженими наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України № 57/188/84/105 від 26.02.2002, наслідком чого може стати збільшення повноважень контролюючих органів;

- перегляд кваліфікаційних характеристик професій працівників сфери торгівлі та ресторанного господарства, що призведе до здійснення торговельної діяльності лише професійними продавцями у супермаркетах.

Ці та інші заходи, передбачені у проекті Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Програми розвитку внутрішньої торгівлі України на період до 2016 року», призведуть до знищення конкурентного середовища, підвищення цін на товари та послуги для споживачів, закриття суб’єктів господарювання, знищення робочих місць та підвищення рівня корупції в країні.

Ця Програма дублює положення проекту Закону України «Про внутрішню торгівлю», розробленого Урядом. Підприємницька спільнота неодноразово висловлювала своє негативне ставлення до прийняття цього законопроекту в запропонованій редакції та наразі приймає активну участь в його доопрацюванні.

Враховуючи вищезазначене, просимо Вас відхилити проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Програми розвитку внутрішньої торгівлі України на період до 2016 року» як такий, що не сприятиме розвитку економіки та суперечить інтересам малого та середнього бізнесу.

 

З повагою,

Т.в.о. Виконавчого директора

Всеукраїнського об'єднання

малого та середнього бізнесу «Фортеця»                            Андрій МАНЖЕЛІЙ

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт