четвер, 28.03.2024

Лист Голові Верховної Ради України щодо законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки продукції", реєстр. №9733

Голові

Верховної Ради України

В.М. Литвину

Шановний Володимире Михайловичу! 

06.09.2012 року Верховною радою України у першому читанні був підтриманий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки продукції », реєстраційний номер 9733, який не відповідає заявленій у назві суті та створює умови для поширення зловживань чиновників.

Даним проектом не передбачено посилення контролю за якістю та безпечністю продукції, а передбачається збільшення повноважень при контролі за суб’єктами господарювання шляхом скасування попередження про проведення планового заходу за 10 днів, хоча і сьогодні є можливість без попередження проводити позапланові заходи контролю в разі реальної необхідності.

Більш того, законопроект спрямований на збільшення зловживань службовим становищем, оскільки представники контролюючих органів на власний розсуд зможуть проводити усі (планові та позапланові) заходи контролю без згоди на проведення цих заходів центрального органу у сфері захисту прав споживачів та без попередження суб’єкта про планову перевірку.

Звертаємо Вашу увагу на те, що прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки продукції», реєстраційний номер 9733, України призведе до масових зловживань з боку контролюючих органів та закриття суб’єктів підприємницької діяльності, із значним скороченням робочих місць в Україні.

 

З повагою,

Голова Всеукраїнського об'єднання

малого та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»                                              Оксана ПРОДАН

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт