п'ятниця, 29.03.2024

Звернення ГО "Фортеця" до Голови Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності щодо законопроекту №7373

 

Голові

Комітету Верховної Ради України

з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

А.А. КОЖЕМ'ЯКІНУ

 


Шановний Андрію Анатолійовичу!

18 вересня 2018 року Верховною Радою України прийнято в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів», реєстр. №7373, який було підтримано Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та рекомендовано Верховній Раді України прийняти за основу.

Прийняття законопроекту сприятиме скороченню випадків незаконних та/або безпідставних відмов у видачі документів дозвільного характеру, створенню правових механізмів впливу на посадових осіб дозвільних органів у разі порушення ними вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру, пришвидшенню строків розгляду скарг суб’єктів господарювання не незаконні дії таких посадових осіб та матиме інші позитивні наслідки.

Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця», яка об’єднує понад 100 тисяч підприємців з різних областей України, підтримує необхідність прийняття Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів», реєстр. №7373, як такого, якого потребує малий та середній бізнес України.

Окрім цього, 5 лютого 2019 року  Реанімаційним Пакетом Реформ було презентовано «Громадський порядок денний для Парламенту» щодо ключових законопроектів, які мають бути підтримані 10-ою сесією Верховної Ради України, серед яких також міститься законопроект №7373.

Разом з цим, проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів», реєстр. №7373 з вересня 2018 року чекає на розгляд Комітету до другого читання.

Зважаючи на вищезазначене, просимо Вас прискорити підготовку до другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів», реєстр. №7373, ініціювати його розгляд на найближчому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та сприяти його невідкладному включенню на розгляд Верховної Ради України.

 

 

З повагою,

Виконавчий директор

Всеукраїнського об’єднання малого

та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»                                           Андрій  МАНЖЕЛІЙ

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт