четвер, 28.03.2024

Звернення ГО "Фортеця" до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо законопроектів 5711 та 6489

 

 

Голові Верховної Ради України
А.В. ПАРУБІЮ

 

Шановний Андрію Володимировичу!

09 жовтня 2018 року відбулась робоча зустріч народних депутатів України з представниками малого і середнього бізнесу за участю представників Міністерства соціальної політики України, Державної служби України з питань праці, Пенсійного фонду України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, Фонду соціального страхування України, Асоціації міст України щодо заходів державного нагляду (контролю) у сфері зайнятості населення, в тому числі в аспекті їх впливу на малий та середній бізнес, зокрема невідповідності штрафних санкцій рівню реальних доходів представників малого та середнього бізнесу та необхідності перегляду переліку обов’язкових документів для ведення кадрового обліку.

На сьогодні підприємці відповідають за своїми зобов’язаннями усім належним їм майном, а максимальний розмір штрафних санкцій за порушення законодавства про працю, який становить 372 300 гривень, є причиною для ліквідації робочих місць, зменшення виробництва товарів і надання послуг та тінізації економіки.

Учасниками робочої зустрічі підтримано Резолюцію, якою рекомендовано народним депутатам України звернутися:

1. До Голови Верховної Ради України щодо необхідності термінового розгляду та прийняття законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства» реєстр. №5711 та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» реєстр. №6489.

2. До Уряду щодо приведення постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України» №295 від 26.04.2017 року у відповідність із Конституцією України та Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

3. До Міністерства соціальної політики України з проханням розглянути питання про внесення змін до законодавчих актів щодо визначення термінів «недопущення до перевірки» та «створення перешкод у проведенні перевірки», а також зменшення переліку кадрових документів, які повинні вести роботодавці малого і середнього бізнесу.

Зважаючи на вищезазначене, просимо Вас забезпечити невідкладне внесення на розгляд  Верховної Ради України та прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства», реєстр. №5711 та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» реєстр. №6489, прийняття яких є критично необхідним для малого та середнього бізнесу України.

 

З повагою,

Виконавчий директор

Всеукраїнського об’єднання малого

та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»                                           Андрій  МАНЖЕЛІЙ

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт