четвер, 28.03.2024

Звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо законопроекту №5711

 

Голові Верховної Ради України
А.В. ПАРУБІЮ

 

Шановний Андрію Володимировичу!

01 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 року №1774-VIII, яким встановлено непомірні для роботодавців штрафні санкції за порушення трудового законодавства.

На сьогодні підприємці відповідають за своїми зобов’язаннями усім належним їм майном, тому застосування передбачених вищезазначеним Законом штрафних санкцій, максимальний розмір яких становить 320 000 гривень,підвищує ризики можливого припинення господарської діяльності малим та середнім бізнесом та, як наслідок, призведе до скорочення робочих місць, зменшення надходжень до бюджетів різних рівнів та тінізації економіки.

25 січня 2017 року у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства», реєстр. №5711, спрямований на приведення санкцій за порушення законодавства про працю до економічно обґрунтованого рівня. Необхідність прийняття даного законопроекту підтримали більше 30 об’єднань підприємців та роботодавців з усієї України.

17.05.2017 року Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства», реєстр. №5711, та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний законопроект за основу.

Враховуючи вищезазначене, просимо Вас забезпечити включення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства», реєстр. №5711, до порядку денного найближчого пленарного засідання Верховної Ради України та підтримати його прийняття, що дозволить знизити фіскальний тиск на суб'єктів малого та середнього бізнесу України та сприятиме збереженню робочих місць.

 

З повагою,

Виконавчий директор

Всеукраїнського об’єднання малого

та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»                                           Андрій  МАНЖЕЛІЙ

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт