четвер, 28.03.2024

Звернення до Міністра фінансів України Яресько Н.І. щодо врахування зауважень та пропозиції ГО "Фортеця" до проекту постанови Кабінету Міністрів України щодо контролю за досягненням платниками єдиного податку граничного обсягу доходу

Міністру фінансів України

Н.І. ЯРЕСЬКО 

Шановна Наталіє Іванівно!

15.01.2016 року на сайті Державної фіскальної служби України було розміщено повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України» на офіційному веб-порталі Міністерства фінансів України з метою його громадського обговорення.

Однак, не зважаючи на зазначене повідомлення та на те, що розробником проекту зазначено Міністерство фінансів України, на офіційному веб-порталі Міністерства зазначений проект відсутній.

Разом з цим, так як проект Порядку є проектом Міністерства фінансів України, Всеукраїнське об'єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» надає Вам свої зауваження до нього.

У пункті 3 проекту Порядку пропонуємо конкретизувати види доходів, які враховуються для визначення граничного обсягу доходу відповідно до пункту 296.10. статті 296 Податкового кодексу України, з метою уникнення неоднозначності визначення таких доходів. Для цього словосполучення «усі види доходів» пропонуємо замінити словами «доходи, визначені статтею 292 Кодексу».

Пункт 8 проекту Порядку пропонуємо доповнити реченням наступного змісту: «Зазначені права контролюючого органу не поширюються на фізичних осіб-підприємців-платників єдиного податку другої і третьої груп, визначених пунктом 28 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу». Зазначена редакція пункту 8 проекту Порядку сприятиме усуненню можливих зловживань своїми правами контролюючим органом.

Зважаючи на вищезазначене, просимо Вас врахувати пропозиції та зауваження Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України» при його доопрацюванні. А також просимо забезпечити розміщення зазначеного проекту на офіційному веб-порталі Міністерства фінансів України.

 

З повагою,

Виконавчий директор

Всеукраїнського об’єднання малого та

середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ»                                                      Андрій МАНЖЕЛІЙ

 

Пошук на сайті

Вхід на сайт